brandnetelpesto

Brandnetelpesto

Dit is geen plantje om zonder handschoenen te plukken. En alleen de topjes en de bovenste, jonge blaadjes van de brandnetel zijn lekker. Brandnetelsoep ken je misschien al, maar wist je dat je er ook heerlijke pesto mee kan maken?

Categorie:

Productbeschrijving

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 tot 2,5 kg verse netels
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • ½ kop geroosterde pijnboompitten
  • ½ tl zeezout
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 2 el citroensap
  • 1 kop olijfolie (extra verge)
  • 1/3 kop Parmezaa
  • peper en zout

Breng een pot met water aan de kook en voeg de netels toe. Kook ze 2 minuten, giet ze af en wring ze droog.
Mix de netels, fijngehakte teentjes look, pijnboompitten, zout, geraspte citroenschil en -sap in een keukenrobot tot een zacht geheel.
Voeg al roerend ook de olie toe, en uiteindelijk de Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Bron: jessthomson.wordpress.com

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Brandnetelpesto” te reviewen